Hund

 SKK

Borde öppna alla stamböcker helt och hållet. Inte bara pytsa in lite "kusinblod" för att rädda djurens hälsa som drastiskt försämrats under åren, trots diverse åtgärder. 

Det blir bara lite konstgjord andning för tilfället som i längden inte gör någon nytta.

Långvarig smyg-inavel generation efter generation tilsammans med selektion på likadana gener tömmer djurstammen på genetisk variation och är förödande.

Enstaka nära inavel är inte i närheten så farligt sa en känd genetiker. Av flera anledningar. Kanske mest för att man inte är lika benägen att korsa ut igen med en smyg-inavlad hund som man inte uppfattar som inavlad?

De som har "typade" hundar vinner ju ändå på utställningar. Låt utmaning i aveln bli att avla "rastypiskt" med krav på någon form av outcross till viss procent för utdelning av HP.

Eller liknande upplägg.

Ni dödar och plågar djur i mängder om ni fortsätter som ni gör. För att inte tala om alla ledsna familjer och alla kostnader för veterinär i samband med detta genetiska vansinne.


Positivt

Möte i dag. Fortsatt beviljad boendestöd och kontaktperson då jag blir så oerhört sjuk fortfarande med muskelsvagheten efter varje panikatta...