Jobb jobb

 Ja det är ingen dans på rosor att ha hand om en kennel, så är det för oss alla som bedriver denna slags verksamhet. Vare sig det är på hobbynivå eller man driver den som ett företag. Nu verkar det som att jag kanske förlorar en kull till, eller får den uppskjuten ett halvår. En ny fodervärd kan ha missat dygn på löpet på sin tik. Verkligen inte bra och nu börjar man på allvar fundera på att bli lite hårdare i nyporna som revisorn sa att jag måste vara. Folk kör lätt över en tyvärr och det blir ju inte bra om man förlorar som nu, fem kullar... Man får räkna med att det går snett ibland men det får inte vara för lätt att ta lätt på löpen ... Det är ju hundarnas ekonomi dom leker med, inte min.


Så är det nya planer på gång med diverse hälsoundersökningar på en del hundar. Spännande. Både röntgen av leder, ögonlysningar och alla fyra gentesten planeras in på en del leonberger, både hanar och tikar. En del är foderhundar och då skall resorna passa fodervärden tidsmässigt också, själv får man försöka slinka in med sitt eget liv emellan alltihop. Så är det ju trasslet med kommunen också, det går framåt i alla fall och det förbereds lite mer fokuserat nu när man ju vet lite mer hur man skall göra. Nu letas det lämplig advokat, där lär vi vara petiga.


Den här välbyggda killen fick en kull hos mig innan han lämnade landet för att bli avelshund i Canada. Jag skulle haft en valp tillbaka som en del av betalningen men blev blåst på valpen. Hans avkommor blev framgångsrika som bare den i alla fall där borta. Vilken tur att han lämnade en dräktig tik efter sig hos mig när han åkte! Det är hans blod som nu förhoppningsvis skall gå vidare här på kenneln. Racystar Fire heter han och han ligger bakom samtliga hundar som jag nu planerar avel på framöver. Lite kul. Dessutom är han själv efter hanen Racystar Astronomic som i sin tur är från min allra första leonberger kull som föddes för fjorton år sedan. Astro blev Nordisk juniorvinnare på stora Stockholm -07 och slog kända och lovande importer vid sin stora seger!

Rent privat börjar jag nu få ordning på den delen av trädgården som är minst skadad av Sveaskog och spännande odlingar är på gång även för foder. Jag har beställt fodermärgskål till hönsen. Fick tipset av en ekobonde som har koll på det mesta. Spännande!

Gourmettalgbollarna är oemotståndliga! Men dom är ju egentligen till bofinken och dom andra skönsjungarna här ute i skogen. Mest för att inte höns och duvmat skall bli för frestande...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar