Kenneln

 I går kom en av mina uppfödda leonberger ut på annons. Hon skulle omplaceras. Bilder av henne visas upp och där står en ljuvlig varelse och kikar in i kameran. DET kraftiga välformade huvudet, den svarta rastypiska masken, dom mandelformade ögonen utan några som helst spår av dom på rasen så vanliga häng-ögonlocken. Välvinklad nästan till överdrift, något som gör henne enormt värdefull då just vinklar har avlats bort från stora delar av rasen med ledproblem som följd. Det står att hon har en väldigt bra mentalitet också, det kan man nästan se i hennes ögon.

Denna tik fick jag sälja utan avelsrätt för att täcka en del av dom extra kostnaderna här som kommunen ställt till med. Hon skulle blivit en vidare avelshund. 

Ni kommer hon, som så många andra av mina absolut finaste avelsdjur, att hamna hos någon annan uppfödare för att dom skall kunna förbättra sin avel och sopa in pengar och vinster.

Mitt slit i trettiofem år med blod, svett och tårar får andra njuta av. Säkert dom förunnat men åter igen tack staten...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar